Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008

«Ποια ελευθερία αφήνει ο Θεός του Χριστιανισμού;»

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ:

ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, είπε:  
«Ποια ελευθερία αφήνει ο Θεός του Χριστιανισμού (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει)? Σου λέει σου δίνω την ελευθερία να αμαρτήσεις, αλλά αν αμαρτήσεις θα σε στείλω στη κόλαση. Είναι ""ελευθερία"" αυτό?».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ:

Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο όμοιο με αυτόν, σαν την εικόνα του.
Του έδωσε στοιχεία δηλαδή, πλούτο σωστό, ώστε να είναι ευτυχισμένος. Του έδωσε και εντολές (δεν ήταν ζώο ο άνθρωπος, να λειτουργεί μηχανικά από ένστικτο), του έδωσε τις προδιαγραφές, ας πούμε, καλής λειτουργίας του, σαν πλάσμα Θεού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός της Δημιουργίας του ανθρώπου.
Δεν τον έκανε όμως ρομπότ.
Μπορούσε ο άνθρωπος να αρνηθεί τα δώρα αυτά του Θεού. Σημείο αναφοράς ήταν η τήρηση μιας μόνο εντολής, αυτής που η παράβασή της, μετά από εισήγηση του Διαβόλου, του προκάλεσε τον σωματικό αρχικά θάνατο.
Από τον οριστικό θάνατο (την κόλαση) του έδωσε την δυνατότητα να σωθεί, με την πίστη μέσα από τη θυσία του Χριστού. Αν πάλι αρνηθεί και αυτή τη δωρεά του Θεού ο άνθρωπος, τότε ο Θεός παρά την Αγάπη του για το πλάσμα του, ΑΔΥΝΑΤΕΙ να κάνει κάτι άλλο, για να τον φέρει στον σκοπό για τον οποίον πλάστηκε.
Ο άνθρωπος από μόνος του έχει επιλέξει να είναι δαίμονας, και η παρέα του Θεού να μην του κάνει, αλλά και να λειτουργεί και σαν αντίθεος!
Η δικαιοσύνη του Θεού λειτουργεί τότε, και.. περάστε, παρακαλώ στην κόλαση, που είχε ετοιμαστεί για τον διάβολο με τον οποίον είσαι τώρα εικόνα και ομοίωση!!!..

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ:
 
Αθάνατο τον έκανε τον άνθρωπο ο Θεός.
Η παρακοή στο θέλημα Του, και η υπακοή στον Διάβολο, εκεί στον Παράδεισο έφερε τον θάνατο σύμφωνα με την προειδοποίηση του Θεού. Ο χωρισμός του ανθρώπου από το Θεό (πνευματικός θάνατος) με την αμαρτία, έφερε και τον σωματικό θάνατο.
Ο Διάβολος όμως δεν κατάφερε να ματαιώσει τελείως το σχέδιο του Θεού, ο οποίος Θεός είχε εναλλακτική λύση και αυτή ήταν η Σωτηρία μας μέσα από τη θυσία του Χριστού και την πίστη μας σε Αυτόν (Ιωάννης 3:16)
Είμαστε ζωντανοί τώρα (ενωμένοι με τον Θεό) όσοι πιστεύουμε στον Χριστό. Για εμάς δεν υπάρχει (μπρρρρ) θανατίλα! Όταν κλείσουμε τα μάτια στον κόσμο τούτο, η ψυχή μας θα φτερουγίσει στην ουράνια βασιλεία, στην αιωνιότητα, και η Δευτέρα Παρουσία όπου θα αποκτήσουμε και άφθαρτο σώμα, θα έρθει ΑΜΕΣΩΣ!..

ΤΟ ΜΕΛΟΣ
Demis Megalos
είπε...
Οχι τόσο γρηγορα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΚΑΙ Για εμάς υπάρχει (μπρρρρ) θανατίλα!
Το λεει και ο Παυλος αυτο. Τρεχοθμε τον αγωνα και στο τερμα υπαρχει το βαθρο του νικητη (ΔΙΚΑΙΩΣΗ) οχι πιο μπρωστα.
Αυτο που λες ειναι πεντικοστιανη θεωρεια που ΔΕΝ (ΔΥΣΤΙΧΩΣ) υπαρχει στη γραφη.
Όταν κλείσουμε τα μάτια στον κόσμο τούτο, η ψυχή μας ΔΕΝ θα φτερουγίσει ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ) , και ΣΤΗ Δευτέρα Παρουσία ΘΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ θα αποκτήσουμε και άφθαρτο σώμα.

ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ:

1. «Οχι τόσο γρηγορα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΚΑΙ Για εμάς υπάρχει (μπρρρρ) θανατίλα!».
1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ (ΑΚΟΜΑ), ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ: ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ, ΤΗ ΒΡΟΜΑ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ!

2. «Το λεει και ο Παυλος αυτο. Τρεχοθμε τον αγωνα και στο τερμα υπαρχει το βαθρο του νικητη (ΔΙΚΑΙΩΣΗ) οχι πιο μπρωστα.».
2. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΖΩΗΣ. ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΕΓΙΝΕ! ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ (ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΤΣΙ, ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΣΩΣΤΑ;

3. «Αυτο που λες ειναι πεντικοστιανη θεωρεια που ΔΕΝ (ΔΥΣΤΙΧΩΣ) υπαρχει στη γραφη».
3. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΗ ΘΕΩΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ «ΘΕΩΡΙΑΣ» ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ;

4. Όταν κλείσουμε τα μάτια στον κόσμο τούτο, η ψυχή μας ΔΕΝ θα φτερουγίσει ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ)
4. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ (ΑΚΡΙΒΩΣ) ΛΕΕΙ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ;

5. «και ΣΤΗ Δευτέρα Παρουσία ΘΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ θα αποκτήσουμε και άφθαρτο σώμα.»
5. ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ; ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ. ΔΕΝ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ. ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: