Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

«Υπάρχει Θεός τελικά?»: Σχόλιο, στο blog του κ. Άγγ. Χάλαρη.

Σχόλιο, στο blog του κ. Άγγελου Χάλαρη, στο θέμα του με τίτλο: Υπάρχει Θεός τελικά?


Από Forum EPISKEPTHS
(Π. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 4:11 μμ


Αγαπητέ φίλε, κ. Άγγελε Χάλαρη, χαίρετε!

Λέτε: «όλο αυτό το θέμα για το Χριστιανισμό και τις άλλες θρησκείες μπορεί να είναι απλά ένα συμβατικό παραμύθι, δεκτό από όλους.».
Δεκτό από όλους; Τότε, πώς υπάρχουν τόσοι άθεοι; Πώς υπάρχουν άνθρωποι που αμφιβάλουν, όπως εσείς;


Λέτε: «Αν υπάρχει ένας Θεός, γιατί υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές θρησκείες
Αυτό, πρέπει να σας προβληματίσει και να σας κάνει να αναρωτηθείτε αν υπάρχει πράγματι μια αληθινή θρησκεία (όπως ένας ο Θεός) και αν επομένως οι υπόλοιπες είναι ψεύτικες και δημιουργήματα του κοσμοκράτορα διαβόλου που έτσι εφαρμόζει το «διαίρει και βασίλευε»!


Λέτε: «Έτσι και από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισης ανθρώπων στον πλανήτη, πάντοτε υπήρχαν θρησκείες!».
Το θρησκευτικό συναίσθημα αγαπητέ, είναι έμφυτο, και όχι επίφυτο όπως πιθανώς να πιστεύετε ότι είναι. Η θρησκεία λοιπόν, αυτήν την ανάγκη του ανθρώπου εξυπηρετεί. Όπως η τροφή την πείνα, το νερό την δίψα, κ.λπ.


Λέτε: «Όλες όμως είχαν ένα κοινό: την λατρεία ενός ή περισσότερων οντοτήτων που θεωρητικά ήταν ανώτερες από τους πιστούς. Μήπως όμως αυτές οι οντότητες δεν είναι μεταφυσικές αλλά εξωγήινοι?». Εγώ (αν μου επιτρέπετε), θα σας δώσω την εκδοχή της Αγίας Γραφής, σύμφωνα με την οποία «οι θεοί των εθνών» είναι «δαιμόνια», δυνάμεις ανώτερες μεν του ανθρώπου, αλλά οπωσδήποτε όντα άυλα και σατανικά. Έτσι εξηγείται και η λυσσασμένη πολεμική κατά του Χριστιανισμού από την πρώτη κιόλας μέρα της εμφάνισης του.

Λέτε: «Και ακόμα, αν υπάρχει Θεός, γιατί δεν τιμωρεί το κακό, γιατί δεν αποτρέπει τον Διάβολο από το να δαιμονίζει ανθρώπους, γιατί δεν σταματάει τους πολέμους
Αγαπητέ Άγγελε! Ο Θεός έκανε και τους αγγέλους ελεύθερα όντα (και όχι ρομπότ) όπως και τον άνθρωπο! Ο Διάβολος και οι δαίμονες, είναι πρώην άγγελοι που ξέπεσαν λόγω του «σατανικού» εγωισμού που εκδήλωσαν! Το ίδιο έγινε και με τον άνθρωπο από την αυγή της δημιουργίας του που ήταν ελεύθερος να υπακούσει το θέλημα του Θεού και να ζήσει, αλλά παραπλανήθηκε από τον διάβολο με τα όποια και όσα επακολούθησαν. Ο Θεός, αποδίδει τιμωρίες και σε αυτόν τον κόσμο, αλλά το «όλα εδώ πληρώνονται» δεν είναι απόλυτο. Η δικαιοσύνη του Θεού (αμοιβή, ή τιμωρία) θα αποδοθεί πλήρως μετά την Δευτέρα Παρουσία. Στο μεταξύ, αφήνεται ο κακός να γίνει όσο πιο αμαρτωλός θέλει (ώστε να μην έχει λόγο να παραπονεθεί μετά, στην κόλαση) και ο καλός αφήνεται να γίνεται όλο και πιο άγιος, ώστε να δικαιούται τελικά το στεφάνι της δόξας, και τον παράδεισο.
Επιμένετε ακόμα στο συμπέρασμα σας ότι «θεός, δεν υπάρχει»; Είπατε στην αρχή: «Μην με πείτε τρελό, αλλά απλά σκεφτόμουν και έλεγα..». Και η Γραφή λέει: «Είπεν ο άφρων εν τη καρδία αυτού: ουκ εστι θεός!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: