Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

The Galaxy Song: «Γενηθήτω φως» (Γεν. 1, 3).

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ:

Παναγιώτης: "Παραπάνω απ' τον ήλιο και τα άστρα, τα ποτάμια και τις θάλασσες, υπάρχει ένα άλλο μεγαλείο. Ποιο; Γράψε το, μην το ξεχάσεις: Μεγαλείο του Θεού είναι ή αγία Γραφή. Αλλά για να το δεις, πρέπει να πιστεύεις, αν δεν πιστεύεις, δεν θα το καταλάβεις. Χρειάζονται μάτια πνευματικά. Τότε, μόλις άνοιξης την αγία Γραφή, θα σε πάρουν φτερά αγγέλων και θα σε ανεβάσουν-που; Όχι εκεί πού ανέβηκαν οι αστροναύτες, άλλα στον «τρίτον ούρανόν» (Β' Κορ.12,2), στο θρόνο του Δημιουργού. Εκεί, στην αρχή της Δημιουργίας, θ' ακούσεις από το στόμα του Θεού ν' αντηχεί μέσα στο χάος ή μεγάλη προσταγή «Γενηθήτω φως» (Γεν. 1,3). Δεν υπάρχει αλλού αυτός ο λόγος. Γι' αυτό εμπρός στις λέξεις αυτές στάθηκαν με προσοχή οι ειδικοί επιστήμονες." (π. Αυγουστίνος)

Υgroc_oyranoc: Άνοιξα την Αγία Γραφή...φτερά βέβαια δεν είδα...
Υ.γ. σε συμπαθώ..... γιατί είσαι τέρας ψυχραιμίας, και το λέω με την καλή την έννοια ε..... Σαν λαλήσει ο πετεινός το τρακτέρι βάζω μπρος........και πάω για δουλειά. Τα λέμε...

Παναγιώτης: Άνοιξα την Αγία Γραφή, και εγώ.
"Ανοίγω Παλαιά Διαθήκη αρχικά. Και πράγματι είναι σαν να σε ανεβάζει στα φτερά του άγγελος και σε πηγαίνει ψηλά, στην κορυφή του Αραράτ, και σου δείχνει εκεί το Νώε, τον δούλο του Θεού πού έμεινε μόνος, διότι ή ανθρωπότητα έγινε σάρκες και για αυτό ο κόσμος όλος πνίγηκε από τα νερά του κατακλυσμού.
Μετά ένας άλλος άγγελος σε παίρνει και σε ανεβάζει επάνω στο όρος Σινά και βλέπεις το Μωυσή να δέχεται τις δέκα εντολές, πού ουδέποτε ως τότε είχε ακούσει ο κόσμος. Δέκα δάχτυλα σου έδωσε ο Θεός και δέκα είναι οι εντολές του. Κόβεις ένα δάχτυλο σου; Όχι. Και όμως πολλοί τώρα είναι με κομμένα «δάχτυλα», κόβουν δηλαδή τις εντολές. Ε, εσύ πού κόβεις τις εντολές του Θεού, πόσο μικρός και ασήμαντος είσαι!..
Ανοίγεις ακόμα την αγία Γραφή και ακούς φωνές προφητών. Διάβασε τον Ησαΐα, διάβασε τον Ιερεμία, διάβασε το Δαυίδ, διάβασε τον Ίωήλ, πού 800 χρόνια π.Χ. προφήτευσε ότι θα έλθει το Πνεύμα το άγιο στον κόσμο (βλ. Ίωήλ 3,1). Πήγαινε και μέσα σ' ένα καμίνι ν' ακούσης τρία παιδιά να ψάλλουν «Τον Κύριον υμνείτε και υπερυψούτε αυτόν εις τους αιώνας» (βλ. Δαν. 3,34 κ.έ.).
Κι άμα κλείσεις την Παλαιά Διαθήκη και ανοίξεις την Καινή Διαθήκη, εκεί αντηχεί εξαίσια αρμονία, μπροστά στην οποία οι μουσικές της γης σιγούν. Μόλις ανοίξεις το Ευαγγέλιο, θ' ακούσης ουράνια στρατιά αγγέλων να ψάλλει «Δόξα εν ύψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν άνθρώποις ευδοκία» (Λουκ.2,14).
Εκεί ακούς τον ίδιο το Χριστό να μιλάει. Θες να δεις θαύματα μεγάλα; άνοιξε το Ευαγγέλιο. Δεν σε πείθουν αυτά; είσαι άπιστος; Τότε διάβασε μια φορά, δυο φορές, τρεις φορές τα πάθη του Κυρίου, κι όταν δεις το Γολγοθά να σείεται ολόκληρος, τότε μαζί με τον εκατόνταρχο θα γονατίσεις κ' εσύ για να πεις «Αληθώς Θεού υιός ην ούτος» (Ματθ. 27,54). Και αν είσαι αμαρτωλός, οσοδήποτε αμαρτωλός, κι αν τα χέρια σου είναι βουτηγμένα στο αίμα, θα πεις κ' εσύ μαζί με το ληστή: «Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθεις εν τη βασίλεια σου» (Λουκ. 23,42).
Όλα αυτά τα ωραία έχει μέσα το Ιερό και άγιο Ευαγγέλιο. Και αυτά ήταν «τα μεγαλεία του Θεού», για τα όποια μιλούσαν οι απόστολοι και τους άκουγε το πλήθος."
(π. Αυγουστίνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: